Medlemmer af byens råd

Fra AarhusWiki
(Omdirigeret fra Byrådsmedlemmer)

Her finder du en præsentation af alle personer, der har været medlem af Aarhus Byråd siden 1838.

Oversigten bygger primært på de historiske biografier i "Borgere i byens råd". Bogen blev udgivet af Århus Byhistoriske Udvalg i 1968. Bogen bærer undertitlen "Medlemmer af Århus bys borgerrepræsentation og byråd 1838-1968". Senere lod Byrådssekretariatet, Aarhus Kommune, udarbejde en webudgave. Hertil lod de biografierne supplere med portrætter af byrådsmedlemmer efter 1968. Af disse er det dog som udgangspunkt kun borgmestre og rådmænd, der er forsynet med en egentlig biografi - oprindeligt skrevet af historikeren Henrik Fode. Oplysningerne om de menige byrådsmedlemmer er mere kortfattede.

Aarhus Stadsarkiv supplerer hele tiden beskrivelserne - også for tiden før 1968.

Det er endnu ikke lykkedes at tilvejebringe fotos af alle tidligere byrådsmedlemmer, og en del af de anvendte fotos kunne også være af en bedre kvalitet. Vi modtager derfor gerne fotografier af et tidligere byrådsmedlem. Kontakt stadsarkiv@aarhus.dk.

Portrætfotografierne bringes enten efter aftale med rettighedsindehaverne eller er frigivet til offentligt eje. Det sidste gælder eksempelvis de billeder, Byrådssekretariatet samlede ind til Henrik Fodes beskrivelser, og andre beskrivelser til den hjemmeside, de vedligeholdt over medlemmer af byens råd. Skulle vi uberettiget have bragt et billede, vil vi gerne fjerne det.

I biografierne for perioden 1838-1868 har vi bevaret skrivemåden fra den oprindelige bogudgave. Det betyder bl.a., at "Aarhus Kommune" skrives "Århus kommune".

Tak til Århus Byhistoriske Fond og mange andre, der gennem årene har bidraget med informationer til oversigten. Informationerne er dog offentligt eje.

Læs mere

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

W

Y

Z

Ø

Å

Kilde

  • Århus Byhistoriske Udvalg: Borgere i byens råd. Medlemmer af Århus bys borgerrepræsentation og byråd 1838-1968. 1968