Hjælp:Opret en ny artikel

Fra AarhusWiki

Som registret bruger kan man både oprette nye artikler og redigere eksisterende poster i AarhusWiki. Her følger en beskrivelse af, hvordan nye artikler oprettes.

Inden du opretter en ny artikel, kan det være en god idé at begynde med at undersøge, om en artikel, omhandlende det emne du har i tankerne, allerede eksisterer i AarhusWiki. Skulle dette være tilfældet, er du selvfølgelig altid velkommen til at supplere den. Eksisterer artiklen derimod ikke, er der to forskellige måder at gøre det på, når man vil oprette en ny artikel i AarhusWiki:

Fremgangsmåde 1

Den nemmeste måde at oprette artikler på, er at følge et af de røde links (tekst skrevet med rødt), der findes i de fleste eksisterende artikler, eks. "Restauranten lå mellem Krups Herreekvipering og ...". Et sådant rødt link er et ønske fra den givne forfatter om, at nogen vil oprette en artikel med netop denne titel (i dette tilfælde Krups Herreekvipering). Klikker man på et rødt link, åbner man en tom artikel med den relevante titel (eks. Krups Herreekvipering), og man kan straks begynde at skrive på artiklen.

Fremgangsmåde 2

Den anden måde man kan oprette en artikel på, er ved at indtaste den ønskede artikeltitel i det almindelige søgefelt øverst til højre. Herefter trykker du på knappen ”Gå til”. Hvis en artikel med samme titel allerede er oprettet, vil den eksisterende artikel blot blive åbnet, men er artiklen derimod ikke oprettet, vil du blive opfordret til at gøre det. Du opretter artiklen ved at trykke på linket med den ønskede titel, eks. ”Opret siden Krups Herreekvipering i denne wiki”. Du kan nu begynde at skrive på artiklen.

NB: Ved denne anden fremgangsmåde er det vigtigt at du har stavet rigtigt, så du ikke opretter en artikel med en fejlagtig titel!