Uffe Elbæk (1954-)

Fra AarhusWiki
Uffe Elbæk

Socialpædagog, folketingsmedlem Uffe Elbæk medlem af Aarhus Byråd fra januar 2002 til januar 2007 for Det Radikale Venstre.

I sin tid som byrådspolitiker i Århus var Elbæk i 2001 sammen med byrådets andet radikale medlem, Peter Thyssen, tungen på vægtskålen og gjorde, at Aarhus Kommune fik sin første ikke-socialdemokratiske borgmester siden 1918, nemlig Louise Gade fra Venstre. Allerede ved næste kommunevalg i 2005 støttede Det Radikale Venstre dog atter en socialdemokratisk borgmester, og derfor skiftede borgmesterposten til Nicolai Wammen.

Uffe Elbæk blev født 15. juni 1954 i Ry. Han fik en studentereksamen fra Aalborg Katedralskole i 1975, og efter et højskoleophold på Krogerup Højskole i 1975 tog han en uddannelse som socialpædagog fra Peter Sabroe Seminariet i Aarhus i 1982. Derudover har han den journalistiske tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole, 1987.

Elbæk lever i et registreret partnerskab med antropolog Jens Pedersen, som han bor sammen med på Frederiksberg. Elbæk har desuden en søn og en papsøn fra tidligere forhold. Han er medlem af LGBT Danmark og Amnesty International.

Elbæk stillede op som folketingskandidat for det Radikale Venstre i Sundbyvesterkredsen i 2009. Ved Folketingsvalget 2011 blev han valgt i for partiet i Københavns Storkreds.

Politisk leder af Alternativet fra november 2013

Uffe Elbæk på Wikipedia

Medlem af...

  • Udvalget for Skoler og Kultur 2002-2007

Litteratur og kilder

  • Første version af artiklen er efter aftale overført fra web-opslagsværket "Borgere i byens råd", som Byrådssekretariatet tidligere publicerede på kommunens hjemmeside.