Jens Michael Jensen (1875-1952)

Fra AarhusWiki
Jens Michael Jensen

Købmand Jens Michael Jensen, medlem af byrådet 1. april 1925, for Højre. Udtrådte straks igen og efterfulgtes af Georg Nikolaj Knub.


Født 11. april 1875 i Voel, Tvilum sogn, Skanderborg amt, død 7. januar 1952 i Århus. Forældre: gårdmand Niels Jensen og hustru Petrine Mikkelsen. Ugift.

Karriere

Jensen kom i 1893 i lære hos Anton Wistoft i den gamle købmandsgård i Nørreport 20. I 1897 blev han ansat i Fr. Winsløws. Firmaet handlede hovedsageligt med kakkelovne og sanitetsvarer. Han blev prokurist i firmaet i 1899 og overtog forretningen i 1908.

På sit 40 års jubilæum i 1984 holdt Michael Jensen frokost på Hotel Regina. I samme anledning blev han interviewet til Århus Stiftstidende udtalte Michael Jensen følgende:

Det har været mit Livs Opgave af føre denne gamle Forretning videre paa bedste Maade, og det har været 40 Aar paa godt og ondt, men personligt har jeg ikke Grund til at beklage mig. Det er haardt for en Generation at opleve to saa ødelæggende Krige som Verdenskrigene, men jeg har dog haft den Lykke at opleve Aarene før den sidste Krig, da der var Tryghed og Opgangstider i Danmark. De Tider kommer vist aldrig igen.

Politik

I 1925 blev Michael Jensen valgt ind i Aarhus Byråd for en borgerliste. Han nåede dog ikke at sidde i byrådet, da han blev syg og måtte erstattes af maskiningeniør Georg Nikolaj Knub.

Medlem af eller byens repræsentant i...


I sit testamente havde J. afsat 25.000 kr. til et legat under Århus Kjøbmænds Hjælpekasse.


Kilde