Nordre Ringgade 68

Fra AarhusWiki
Villa Rosenvang, Nordre Ringgade 68. Foto: Poul Pedersen, November 1982. Den Gamle By.

Villaejendom på Nordre Ringgade.

Villa Rosenvang

Villa Rosenvang er en 1 1/2-etages villaejendom beliggende i den nordlige del af Trøjborg på adressen Nordre Ringgade 68. Villaen blev opført i 1900 af tømrermester N. Uldahl.

Villa Rosenvang har i en periode været lejet ud til Indre Mission i forbindelse med opførelsen af en seminarbygning til Århus Kvindeseminarium, som stod færdig i 1910.

Et gammelt villakvarter

Villa Rosenvang ligger opført på den side af Nordre Ringgade, der sammen med Aldersrovej og Barthsgade indrammer et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Montana på Aldersrovej 29, villa Frem på Aldersrovej 31, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58, villa Mimosa på Nordre Ringgade 60 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Rosenvang SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en høj bevaringsmæssig værdi på 3.

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.