Nordre Ringgade 68

Fra AarhusWiki
Villa Rosenvang, Nordre Ringgade 68. Foto: Poul Pedersen, November 1982. Den Gamle By.
Indlæser kort...

Villaejendom på Nordre Ringgade.

Villa Rosenvang

Villa Rosenvang er en 1 1/2-etages villaejendom beliggende i den nordlige del af Trøjborg på adressen Nordre Ringgade 68. Villaen blev opført i 1900 af tømrermester N. Uldahl.

Villa Rosenvang har i en periode været lejet ud til Indre Mission i forbindelse med opførelsen af en seminarbygning til Århus Kvindeseminarium, som stod færdig i 1910.

Et gammelt villakvarter

Villa Rosenvang ligger opført på den side af Nordre Ringgade, der sammen med Aldersrovej og Barthsgade indrammer et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Montana på Aldersrovej 29, villa Frem på Aldersrovej 31, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58, villa Mimosa på Nordre Ringgade 60 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Rosenvang SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en høj bevaringsmæssig værdi på 3.

Nordre Ringgade 68 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Nordre Ringgade 68

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.