Aldersrovej 31

Fra AarhusWiki
Villa Frem (1899), Aldersrovej 31, Trøjborg. Foto: Poul Pedersen, ca. 1982. Den Gamle By.

Villaejendom på Aldersrovej.

Villa Frem er en 1 1/2-plans gulstensvilla beliggende i den nordlige del af TrøjborgAldersrovej 31. Villaen blev opført i 1899 af tømrermester N. Uldahl.

Et gammelt villakvarter

Villa Frem ligger opført i den nordlige ende af Aldersrovej, der sammen med Nordre Ringgade og Barthsgade udgør et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Montana på Aldersrovej 29, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58 villa Mimosa på Nordre Ringgade 60, villa Rosenvang på Nordre Ringgade 68 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.


SAVE-registrering

I 2012 blev villa Frem SAVE-registeret af Aarhus Kommune som vurderede bygningen til at have en middel bevaringsværdi på 5.

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.