Aldersrovej 31

Fra AarhusWiki
Villa Frem (1899), Aldersrovej 31, Trøjborg. Foto: Poul Pedersen, ca. 1982. Den Gamle By.
Indlæser kort...

Villaejendom på Aldersrovej.

Villa Frem er en 1 1/2-plans gulstensvilla beliggende i den nordlige del af TrøjborgAldersrovej 31. Villaen blev opført i 1899 af tømrermester N. Uldahl.

Et gammelt villakvarter

Villa Frem ligger opført i den nordlige ende af Aldersrovej, der sammen med Nordre Ringgade og Barthsgade udgør et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Montana på Aldersrovej 29, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58 villa Mimosa på Nordre Ringgade 60, villa Rosenvang på Nordre Ringgade 68 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Frem SAVE-registeret af Aarhus Kommune som vurderede bygningen til at have en middel bevaringsværdi på 5.

Se også

Aldersrovej 31 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Aldersrovej 31

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.