Aldersrovej 29

Fra AarhusWiki
Villa Dan fra 1899, Aldersrovej 29, Trøjborg. Foto: Poul Pedersen, 1982. Den Gamle By.
Indlæser kort...

Villaejendom på Aldersrovej.

Villa Dan er en 1 1/2-plans gulstensvilla beliggende i den nordlige del af TrøjborgAldersrovej 29. Villaen blev opført i 1899 af tømrermester N. Uldahl.

Et gammelt villakvarter

Villa Dan ligger opført i den nordlige ende af Aldersrovej, der sammen med Nordre Ringgade og Barthsgade udgør et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Frem på Aldersrovej 31, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58 villa Mimosa på Nordre Ringgade 60, villa Rosenvang på Nordre Ringgade 68 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Dan SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en middelhøj bevaringsmæssig værdi på 4.

Aldersrovej 29 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Aldersrovej 29

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.