Aldersrovej 29

Fra AarhusWiki
Villa Dan fra 1899, Aldersrovej 29, Trøjborg. Foto: Poul Pedersen, 1982. Den Gamle By.

Villaejendom på Aldersrovej.

Villa Dan er en 1 1/2-plans gulstensvilla beliggende i den nordlige del af TrøjborgAldersrovej 29. Villaen blev opført i 1899 af tømrermester N. Uldahl.

Et gammelt villakvarter

Villa Dan ligger opført i den nordlige ende af Aldersrovej, der sammen med Nordre Ringgade og Barthsgade udgør et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Frem på Aldersrovej 31, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58 villa Mimosa på Nordre Ringgade 60, villa Rosenvang på Nordre Ringgade 68 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Dan SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en middelhøj bevaringsmæssig værdi på 4.

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.