Nordre Ringgade 70

Fra AarhusWiki
Villa Rødebøge, Nordre Ringgade 70. Fotograf Poul Pedersen, november 1982. Den Gamle By.
Indlæser kort...

Villaejendom på Nordre Ringgade.

Villa Rødebøge

Villa Rødebøge er en 1 1/2-etages villaejendom beliggende i den nordlige del af Trøjborg på adressen Nordre Ringgade 70. Villaen er opført i 1900 af tømrermester N. Uldahl.

Et gammelt villakvarter

Villa Rødebøge ligger opført på den side af Nordre Ringgade, der sammen med Aldersrovej og Barthsgade indrammer et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har blandt andet også opført villa Montana på Aldersrovej 29, villa Frem på Aldersrovej 31, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58, villa Mimosa på Nordre Ringgade 60 og villa Rosenvang på Nordre Ringgade 68.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Rødebøge SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en høj bevaringsmæssig værdi på 3.

Se også

Nordre Ringgade 70 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Nordre Ringgade 70

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.