Nordre Ringgade 60

Fra AarhusWiki
Nedrevet villa Mimosa, Nordre Ringgade 60. Fotograf Poul Pedersen, november 1982. Den Gamle By.
Indlæser kort...

Nedrevet villaejendom på Nordre Ringgade.

Villa Mimosa

Villa Mimosa blev opført på Nordre Ringgade 60 i 1901 af tømrermester N. Uldahl. Villaen er i dag revet ned.

Sammen med nabovillaen, Villa Solvænge, udgjorde villaen Esbjergkollegiet. En af husets beboere var Jotun Hein, søn af Piet Hein. 1978 blev villaen købt af en kreds med Kjeld Nymann Madsen, rektor for Århus Seminarium, i spidsen. Udlejedes til en gruppe studerende, der oprettede et kollektiv. De satte villaen i stand og kaldte den Xantippes Minde.

I 1984 blev villa Mimosa beskrevet som en 1 1/2-etages, vandskuret, gråmalet villa med rødt bølgeeternittag. Villaen fik en god vurdering i kvalitetsgruppe II, som betyder at bygningen i forbindelse med dens omgivelser skaber et karakteristisk og godt bymiljø.

Et gammelt villakvarter

Villa Mimosa lå opført på den side af Nordre Ringgade, der sammen med Aldersrovej og Barthsgade indrammer et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

N. Uldahl har opført mange af kvarterets villaer og har ligeledes opført villa Montana på Aldersrovej 29, villa Frem på Aldersrovej 31, villa Lindehøj i Barthsgade 20, villa Solvænge på Nordre Ringgade 58, villa Rosenvang på Nordre Ringgade 68 og villa Rødebøge på Nordre Ringgade 70.

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.