Strandparken

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...
Strandparken set fra luften. 2023. Kilde: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Strandparken er både et vejnavn og et farverigt boligkvarter på Frederiksbjerg opført efter modernistiske idealer.

Boligområdet Strandparken blev opført på en del af det areal, der i 1909 var blevet anvendt til Landsudstillingen. I Chr. Ambt og Hack Kampmanns bebyggelsesplan fra 1898 var området udlagt som et mondænt villakvarter. Strandparkens boligbyggeri udformer sig i en treetagers blokbebyggelse langs Strandvejen opført i 1935-1936, mens Strandparken nr. 26-31 er opført 1954-1956.

Strandparken var en nyskabelse i det aarhusianske boligbyggeri og havde Blidahparken i Hellerup og tilsvarende stokbebyggelser i København som forbillede. Den samlede boligbebyggelse blev opført med funktionalismens idéer om lys og luft omkring boligen samt orientering af boligblokkene og indretning af lejlighederne efter lysindfaldet. Ejendommene blev opført med lavt tag og med pudsede facader malet i lyse pastelfarver. Boligerne blev tegnet af arkitekt Alfred Mogensen.

Adresser på Strandparken

Strandparken på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Strandparken

Litteratur og kilder

  • Leif Dehnits: ”Aarhusianske gadenavne – historien bag navnet på gader og veje i Aarhus Kommune”, udgivet ved Aarhus Byhistoriske Fond, Aarhus Stadsarkiv, Turbine Forlaget og forfatteret, 2018