Skovvangsvej

Fra AarhusWiki

Skovvangsvej ligger på Trøjborg, Christiansbjerg. Vejen ligger mellem Dronning Margrethes Vej og Randersvej.

Oprindelig har vejen været en markvej mellem landevejene til Grenaa og Randers. Frem til 1897 betegnet Reginehøj Skovvej efter forstaden Reginehøj, som på det tidspunkt skiftede navn til Christiansbjerg. Samme år blev vejen navngivet efter den vang af købstadens markjorder, der hed Skovvangen. Vejen blev udbygget i flere etaper, hvor den første var fra Dronning Margrethes Vej til Cort Adelers Gade i 1920-1921. I de næste par år blev vejen udbygget frem til Tordenskjoldsgade og til Steen Billes Gade i 1923-1924. Fra den nyanlagte Nordre Ringgade etableredes i 1935 forbindelsen til Randersvej.

Netop fordi Skovvangsvej har fungeret som gammel markvej og fremstod i 15 fods bredde med vejens grøfter i siderne, fik de såkaldte grundejerforeninger på Trøjborg og Christiansbjerg til at søge om forbedrede gader - etablering af gangstier.

Adresser på Skovvangsvej

Skovvangsvej på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Skovvangsvej

Kilder

  • Leif Dehnits: ”Aarhusianske gadenavne – historien bag navnet på gader og veje i Aarhus Kommune”, udgivet ved Aarhus Byhistoriske Fond, Aarhus Stadsarkiv, Turbine Forlaget og forfatteret, 2018
  • Trøjborg Kvarteret Århus Registrant Magistratens 2. Afdeling 1984