Poul Martin Møllers Vej

Fra AarhusWiki

Poul Martin Møllers Vej går mellem Paludan-Müllers Vej og Vestre Ringgade. Gaden er navngivet i 1920 efter forfatteren og filosoffen Poul Martin Møller (1794-1838). Vejen tilhører navnegruppen af danske forfattere i kvarteret nord for Botanisk Have.

Poul Martin Møllers Vej ligger gemt mellem Vestervangs boligblokke, og de store villaer og almene boligbyggeri ud mod Paludan-Müllers Vej. Mest karakteristisk for gaden er de fire længer af okkerfarvede rækkehuse, nr. 1-95. De er opført 1925-26 af kommunen.

Nr. 29. Svømmepigen Eva Arndts barndomshjem

Eva Arndt Riise boede på Poul Martin Møllers Vej nr. 29. I 1938 efter at hun ved EM i London havde vundet guld i 4x100m crawl blev den kun 18-årige svømmepige modtaget af store menneskemængder til hyldest i Aarhus' gader.

Sådan beskrives hendes tur hjem til Poul Martin Møllers Vej i Aarhus Stiftstidende den 17-08-1938:

Saa kørte vi til Poul Martin Møllers Vej. Ved Enden af den højtliggende Gade saa Illuminationen ud som en stjernebelyst Mælkevej. Bilen kørte ganske stille. Den ene Haand efter den anden raktes ind gennem de nedtrukne Ruder med et Da' og Tillykke, Eva. Det var en helt ny Tone i dagens Fest. Eva var kommet hjem i sin Gade..

Kilder og Litteratur

  • Aarhus Stiftstidende. Evas Gades Fest for Eva. 17-08-1938.