Mads Christian Knudsgaard (1861-1952): Forskelle mellem versioner

Fra AarhusWiki
No edit summary
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
Skovfoged Mads Christian Knudsgaard født 7. april 1861 – død 27. april 1952 i Aarhus.
Skovfoged Mads Christian Knudsgaard født 7. april 1861 – død 27. april 1952 i Aarhus.


Kom til Aarhus i 1888 efter at have arbejdet nogle år i kalkgruberne i Mønsted. I Aarhus arbejdede Knudsgaard arbejdet som som gartner for skolebestyrer [[Olaf Gudme]] på [[Marselisborg Gymnasium|Marselisborg Kostskole]], hvor han om vinteren havde Dronning Alexandrines palmer i pleje. Han var desuden tilknyttet [[Marselisborg Slot]], hvor han blandt andet slog græs med le.
Kom til Aarhus i 1888 efter at have arbejdet nogle år i kalkgruberne i Mønsted. I Aarhus arbejdede Knudsgaard som som gartner for skolebestyrer [[Olaf Gudme]] på [[Marselisborg Gymnasium|Marselisborg Kostskole]], hvor han om vinteren havde Dronning Alexandrines palmer i pleje. Han var desuden tilknyttet [[Marselisborg Slot]], hvor han blandt andet slog græs med le.


Om vinteren arbejdede Knudsgaard med skovarbejde, hvor han lærte [[Arthur Edvard Pries|skovrider Pries]] at kende. Pries ansatte ham som fast skovarbejder og i 1904 blev han forfremmet til skovfoged og fik [[Humlehavehuset]] i [[Friheden]] som bolig. Her måtte Knudsgaard blandt andet holde styr på ulovlig skovhugst og krybskytter, der især var udbredt under 1. verdenskrig. Senere arbejdede han under [[Niels Johan Bang|skovrider Bang]].  
Om vinteren arbejdede Knudsgaard med skovarbejde, hvor han lærte [[Arthur Edvard Pries|skovrider Pries]] at kende. Pries ansatte ham som fast skovarbejder, og i 1904 blev han forfremmet til skovfoged og fik [[Humlehavehuset]] i [[Friheden]] som bolig. Her måtte Knudsgaard blandt andet holde styr på ulovlig skovhugst og krybskytteri, der især var udbredt under 1. verdenskrig. Senere arbejdede han under [[Niels Johan Bang|skovrider Bang]].  


Knudsgaard har sat et stort præg på det bynære skovområde, og var med til at anlægge og plante store dele af skovområdet mellem [[Aarhus Idrætspark]] og Marselisborg Slot og ved [[Varna]] og [[Thors Mølle]]. Derudover var Knudsgaard med til at anlægge [[Forstbotanisk Have]].  
Knudsgaard har sat et stort præg på det bynære skovområde og var med til at anlægge og plante store dele af skovområdet mellem [[Aarhus Idrætspark]] og Marselisborg Slot og ved [[Varna]] og [[Thors Mølle]]. Derudover var Knudsgaard med til at anlægge [[Forstbotanisk Have]].  


Knudsgaard stoppede som skovfoged i 1928, hvor han af [[Aarhus Byråd]] blev bevilget en pension på 1.920 kr. årligt. I 1940 fik han en hjerneblødning og han tilbragte sine sidste år ved datteren og svigersønnen sporvognsbestyer Borrits på [[Rungstedvej]] [[Rungstedvej 13|13]].
Knudsgaard stoppede som skovfoged i 1928, hvor han af [[Aarhus Byråd]] blev bevilget en pension på 1.920 kr. årligt. I 1940 fik han en hjerneblødning, og han tilbragte sine sidste år ved datteren og svigersønnen, sporvognsbestyrer Borrits på [[Rungstedvej]] [[Rungstedvej 13|13]].


M.C. Knudsgaard døde 91 år gammel 27. april 1952. Han blev begravet på [[Vestre Kirkegård]].
M.C. Knudsgaard blev begravet på [[Vestre Kirkegård]].


[[Kategori: Personer]]
[[Kategori: Personer]]
[[Kategori: Skove]]
[[Kategori: Skove]]
[[Kategori: Land- & skovbrug]]
[[Kategori: Land- & skovbrug]]

Versionen fra 24. nov. 2020, 15:01

Skovfoged Mads Christian Knudsgaard født 7. april 1861 – død 27. april 1952 i Aarhus.

Kom til Aarhus i 1888 efter at have arbejdet nogle år i kalkgruberne i Mønsted. I Aarhus arbejdede Knudsgaard som som gartner for skolebestyrer Olaf GudmeMarselisborg Kostskole, hvor han om vinteren havde Dronning Alexandrines palmer i pleje. Han var desuden tilknyttet Marselisborg Slot, hvor han blandt andet slog græs med le.

Om vinteren arbejdede Knudsgaard med skovarbejde, hvor han lærte skovrider Pries at kende. Pries ansatte ham som fast skovarbejder, og i 1904 blev han forfremmet til skovfoged og fik Humlehavehuset i Friheden som bolig. Her måtte Knudsgaard blandt andet holde styr på ulovlig skovhugst og krybskytteri, der især var udbredt under 1. verdenskrig. Senere arbejdede han under skovrider Bang.

Knudsgaard har sat et stort præg på det bynære skovområde og var med til at anlægge og plante store dele af skovområdet mellem Aarhus Idrætspark og Marselisborg Slot og ved Varna og Thors Mølle. Derudover var Knudsgaard med til at anlægge Forstbotanisk Have.

Knudsgaard stoppede som skovfoged i 1928, hvor han af Aarhus Byråd blev bevilget en pension på 1.920 kr. årligt. I 1940 fik han en hjerneblødning, og han tilbragte sine sidste år ved datteren og svigersønnen, sporvognsbestyrer Borrits på Rungstedvej 13.

M.C. Knudsgaard blev begravet på Vestre Kirkegård.