Skovfaldet

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Skovfaldet er en vej i bykvarteret Riisvangen lige nord for Trøjborg. Vejen er en tværvej til Nordre Ringgade. Området er i særdeleshed præget af de mange dobbeltvillaer med tilhørende haver opført i 1920'erne.

Vejen er navngivet i 1922 efter marknavnet Skovfaldet. I området fandtes tidligere Haveforeningen Skovfaldet. Markerne omkring byen var i jordfællesskabets tid indtil 1840’erne inddelt i tre vange, som igen var opdelt i fald eller åse. Skovvangen lå op til Riis Skov og var delt i seks fald, hvoraf ét havde betegnelsen Skovfald. De enkelte fald var igen delt i langstrimlede agre eller lodder. En mindre del af Lauge Kochs Vej blev i slutningen af 1920’erne lagt til Skovfaldet.

I 1926 blev det besluttet på en ordinær generalforsamling i Arbejdernes Andels Boligforening, at påbegynde opførelsen af en række villaer med 2 og 3-værelses lejligheder langs den projekterede Nordre Ringgade og Skovfaldet. Husene blev opført som dobbeltvillaer efter tegninger af arkitekt Axel Høeg-Hansen. Hver villa indeholdt 4 lejligheder, hvoraf de to øverste blev bygget med henblik på fremleje.

Skovfaldet 2 blev byggeriet af et tre-etagers boligkompleks med rækkehuse, udarbejdet af Friis og Moltke færdigbygget i begyndelsen af 1962. Det aflange byggeri skilte sig markant ud fra området, der hidtil og mestendels havde bestået af dobbeltvillaer med kviste og skrånende tag.

Ejendomme

Skovfaldet på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Skovfaldet

Kilder og Litteratur

  • Leif Dehnits: ”Aarhusianske gadenavne – historien bag navnet på gader og veje i Aarhus Kommune”, udgivet ved Aarhus Byhistoriske Fond, Aarhus Stadsarkiv, Turbine Forlaget og forfatteret, 2018
  • Aarhus Stiftstidende. De nye Villaer ved "Skovfaldet". 18-03-1926.
  • Aarhus Stiftstidende. Etage-lejligheder med villa-fordele. 13-03-1961.
  • Aarhus Stiftstidende. Det nye Marienlund. 18-11-1961.