Skejby Sygehus

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...
Første del af Skejby Sygehus under opførelse i 1982. Fotograf: Poul Pedersen

Skejby Sygehus, nu Aarhus Universitetshospital Skejby (AUH) ligger nord for Aarhus i Skejby. Det er et stort specialhospital med forskning, uddannelse, samarbejde med private virksomheder - og så naturligvis sygehusbehandling af patienter.

Stadsarkitektens kontor udarbejdede i 1981 en Strukturplan det nye sygehus, som blev opført de efterfølgende år. Første etape af sygehuset blev taget i brug i 1987.. Siden er andre af byens hospitaler flyttet til Skejby, blandt andet Aarhus Kommunehospital i Nørrebrogade, Amtssygehuset i Tage-Hansens Gade, Marselisborg Hospital i P.P. Ørums Gade og Samsø Syge- og Sundhedshus.

Hospitalet behandler blandt meget andet hovedsygdomme, hjertesygdomme, kræftsygdomme, kvindesygdomme, fødsler, diabetes og lungesygdomme. Der er en akut skadeafdeling med tilknyttet helikopterplatform, et patienthotel med restaurant og opholdsrum.

Størrelser

Hospital får færdigbygget et samlet bygningsareal på næsten 500.000 m². Grundarealet vil være på ca. 1,25 million m2. Afstanden gennem hospitalsbyen vil komme til at svare til afstanden fra Banegårdspladsen ad gågaden til Domkirkepladsen.

Ved årsskiftet 2017/2018 var der ansat 9.846 medarbejdere. Der er 894 sengepladser og 94 patienthotelsenge.

Det Nye Universitetshospital

Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt, Det Nye Universitetshospital i Aarhus, skal bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby, til et samlet nyt hospitalskompleks. Opgaven vil strække sig frem til 2019, hvor sidste byggeetape af Det Nye Universitetshospital i Aarhus tages i brug, som Aarhus Universitetshospital.

Skejby Sygehus på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Skejby Sygehus

Kilde og litteratur