Ungdomsklubben Mejlen

Fra AarhusWiki
(Omdirigeret fra Mejlen)

Ungdomsklubben Mejlen

I 1954-/1955 flyttede klubben til Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12 (tidligere Asylgade), Bygningen havde tidligere huset spejdere og børnehaven Asylet Børnely.

Ungdomsklubben blev kaldt Mejlen efter dens tidligere placering i Mejlgade, og i dag bliver bygningen i Hans Hartvig Seedorfs Stræde stadig kaldt "Mejlen".

Frelsens Hær bestyrede Mejlen frem til 1964-65. Om dagen var den værested for hjemløse og om aftenen ungdomsklub for blandt andet de unge motorcyklister, der ellers holdt til på bænkene på Clemens Bro.

Ungdomsklubben fortsatte frem til 1970’erne, hvor bygningen blev lejet ud til Røde Kors.

Da ungdomsklubberne ikke ville modtage unge, der var fyldt 18 år, endte motorcyklisterne ude på gaden igen. Politiet havde fjernet bænkene på Skt. Clemens Bro, så motorcyklisterne fandt sig et nyt opholdssted på trappen ved tobakshandleren for enden af strøget ned mod parkeringspladserne ved Domkirken.

De har senere haft klub flere steder, blandt andet Fedtmule Klubben Aarhus fra 1970, som stadig eksisterer i dag i Ole Rømers Gade. Der er få tilbage fra dengang, og blandt de nu over 70-årige er der gode minder fra ungdomsklubben Mejlen.