Aarhus Marineforening

Fra AarhusWiki

Aarhus Marineforening er en upolitisk forening for tidligere orlogsgaster. Foreningen blev stiftet i 1910, som landets ældste marineforening.

Eftersigende skulle ideen til foreningen være opstået i 1909 på Fregatten Jylland, der var kaserneskib i København. Her var mange aarhusianere stationeret og efter hjemsendelsen stiftede de "Selskabet de danske marinere", der skulle "styrke nationens interesse for søværnet ved at samle danske mænd til fælles arbejde for denne sag og at vedligeholde forbindelsen og kammeratskabsfølelsen mellem mænd, der har gjort tjeneste i marinen."

I 1941 fik foreningen et lokale i Restaurant Børscaféen i Mindebrogade 2. Senere flyttede foreningen til Restaurant Viking i Havnegade 2, derefter videre til Karavallen, Søsporten og til sidst Røde Okse. Foreningen oplevede dog at få stålet genstande, der var monteret på væggene i de respektive lokaler.

22. september 1983 kunne foreningen med formand Erik Thomasen i spidsen indvie et lokale i Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12. Ved indvielsen af lokalet overrakte rådmand Olaf P. Christensen foreningen et kongeligt askebæger og et gammelt stik.

Litteratur & kilder

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Se arkivalier omhandlende Aarhus Marineforening på AarhusArkivet

  • Århus Stiftstidende 23.09.1983