Herman Sallings Plads

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...
Herman Sallings Plads ved havnefronten. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Herman Sallings Plads (el. Havnepladsen) er en større plads beliggende ved havnefronten ud for Skolebakken i det centrale Aarhus. Pladsen er opkaldt efter den aarhusianske storkøbmand Herman Salling, der døde i 2006.

Herman Sallings Plads ligger i Urban Mediaspace-området mellem DOKK1 og Navitas, og blev oprindeligt indviet som "Havnepladsen" i august 2017. Det nye stednavn "Herman Sallings Plads" blev taget i brug 14. juli 2023.

Det er Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue der stod bag udformningen af havnepladsen. Centralt på havnepladsen ligger der to sportsbaner samt et aflangt og mindre parkanlæg.

Havnepladsen blev taget godt imod som en af aarhusianernes favorit mødesteder under store events såsom VM i sejlsport og Tall Ships Races ligesom der var stor folkelig opbakning til herrelandsholdet i fodbold VM 2018, hvor flere kampe blev vist på storskærm.

På pladsen ligger også kunstværket Sirene samt springvandet "Endless Connection".

Detaljer omkring parkeringspladser vil være gavnlige for besøgende, da specifikke områder i Aarhus har tidsbegrænsninger for parkering. Samlet set er parkerings i Aarhus C effektivt indrettet og bekvem for både beboere og besøgende. Aarhus er også cyklistvenlig med dedikerede cykelparker i hele byen.

Herman Sallings Plads på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Herman Sallings Plads

Litteratur og kilder