H. Jørgensen & Stilling

Fra AarhusWiki
Scan: Aarhus Vejviser, 1896.

H. Jørgensen & Stilling (el. Jørgensen & Stilling) var en tømmerhandelsvirksomhed grundlagt af Harald Jørgensen. Virksomheden begyndte som en købmandsforretning i Broges Gård i Mindegade.

I 1864 blev den da 25-årige J. M. Stilling ansat i forretningen. Efter en kort periode i krigens tjeneste, vendte han retur til Harald Jørgensens forretning, og var med til at drive den frem som trælasthandel. Hidtil havde Jørgensen primært haft fokus på salg af kornprodukter, men Stilling havde næse for at købe tømmer. Så snart trælastskuderne kom til Aarhus Havn var han på sin post, og gav hvad der forlangtes. Derved sikrede han firmaet store partier af trævarer, mens andre der nødigt ville betale mere end højst nødvendigt blev holdt ude. Det var på denne tid nemlig ikke vanskeligt at afsætte tømmer - byen voksede hastigt og der var stort behov for byggematerialer.

Den 23. april 1896 blev H. Jørgensen & Stilling sammenlagt med den aarhusianske trælastvirksomhed "Petersen & Matzen" under navnet Aarhus Trælasthandel A/S.


Litteratur og kilder

  • Harboe, Rolf, et. al. De danske Byerhverv i Tekst og Billeder. Lehmann & Stage. P. Petersens Bogtrykkeri. 1904. Print.