Europaplads 8

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...
M. Jensens Skibshandel.
Foto: Anita Strømberg Kimborg, 1995.

Europaplads 8 er en adresse beliggende på hjørnet af Europaplads og Ridderstræde ved den gamle havnefront. På adressen lå tidligere en hvid hjørneejendom, som blev opført i 1853. Denne er dog senere revet ned til fordel for opførelsen af et højhus. Før Europaplads blev anlagt, havde ejendommen adresse på Dynkarken 4 og Ridderstræde 2. Bygningen er også kendt som "M. Jensens Skibshandel" efter den kolonial-og skibshandel, der lå på adressen 1910 til 1990'erne.

Højhusprojekt

Europaplads 8 blev sammen med adskillige andre ejendomme i området opkøbt i 2010'erne af de private investorer Finn Bach Petersen og Poul Kristiansen. Årsagen dertil var investorernes planer om at opføre et højhus på en ny og stor hjørnegrund ved Europaplads, Mindegade og Ridderstræde. Sammen med etageejendommen Jomsborg beliggende Europaplads 6 og den gamle bindingsværksejendom Mindegade 12 samt sidehuset til Mindegade 10 skulle Europaplads 8 rives ned, for at de nye byggeplaner kunne blive realiseret.

SAVE-registrering

Bygningen på Europaplads 8 blev i 2012 senest SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en bevaringsmæssig værdi på 5.

Europaplads 8 på Aarhusarkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Europaplads 8

Litteratur og kilder