Asger Helge Knub

Fra AarhusWiki

Advokat og landsretssagfører Asger Helge Knub

Født 5. juli 1917 i Aarhus - død 3. juli 2008 i Aarhus.

Helge Knub blev født i Aarhus som søn af maskiningeniør Georg Nikolaj Knub og Inger Margrethe Knub (1886-1957). Forældrene havde i forvejen Helges tre år ældre storebror Arne. Faderen var i 1915 blevet tilknyttet Centralværkstedet i Aarhus og var flyttet fra Bianco Lunos Gades på Frederiksberg til SkansepalæetFrederiksbjerg med adresse på Heibergsgade 25 2.tv.

Her kom lillesøsteren Nanna til verden i 1923, og lejligheden i Skansepalæet var efterhånden for lille. I 1926 kunne familien Knub rykke residensen til en villa på Gentoftevej 5. Helge og søsteren Nanna gik på daværende tidspunkt på Forældreskolen, der dengang holdt til i Guldsmedgade 25. Ligesom storebroderen Arne kom Helge senere på Katedralskolen.

Helges far var en passioneret amatørfotograf, og Helges barndom er derfor tæt dokumenteret.

Helges voksede op i et hjem med klaver, og faderen havde været medstifter og formand for Aarhus Studenter-Sangere. Den musikalske interesse gik igen i Helges liv, hvor han ligesom faderen sang i kor. Helge Knub var også aktiv i Aarhus Studenter-Sangere - først som bestyrelsesmedlem, senere som formand og slutteligt æresmedlem. Derudover interesserede han sig for slægtsforskning.

Kilder