Inger Margrethe Knub (1886-1957)

Fra AarhusWiki
Inger Margrethe Knub, 1911.jpg

Inger Margrethe Knub f. Hee Andersen var husmoder i Aarhus.

Født 9. august 1886 i Vor Frue Sogn i Aarhus, død 24. maj 1957 i Aarhus.

Datter af afdelingsingeniør ved Statsbanerne Sophus Marius Andersen og Caroline Margrethe Katrine Friis, der ved Inger Margrethe Knubs fødsel havde bolig på Hallsvej 62.

Gift 4. maj 1912 med maskiningeniør Georg Nikolaj Knub, der ligesom faderen var ansat ved statsbanerne. Knub var en ivrig rejsende, og bryllupsrejsen et par uger efter vielsen gik da også til Konstantinopel med rejse gennem byer som Budapest, Bukarest, Sofia og Venedig.

Inger Margrethe Knub og hendes mand boede de første par år af deres ægteskab i København på Bianco Lunos Allé på Frederiksberg. Her de i 1914 deres første barn, Arne. I 1915 blev Georg Nikolaj Knub tilknyttet Centralværkstedet i Aarhus, og parret flyttede ind i SkansepalæetFrederiksbjerg med adresse på Heibergsgade 25 2. tv.

Her kom deres anden søn, Helge, til verden i 1917. I 1923 blev datteren Nanna født, og lejligheden i Skansepalæet blev efterhånden for lille. I 1926 kunne familien Knub rykke residensen til Villaen Cara-Mia på Gentoftevej 5. De to yngste børn gik på daværende tidspunkt på Forældreskolen, der dengang holdt til i Guldsmedgade 25, mens den ældste gik på Katedralskolen.

Inger Margrethe Knub mand var en flittig fotograf, og familiens liv og rejser er derfor blevet foreviget gennem hundredevis af billeder. Dele af samlingen er digitaliseret af Aarhus Stadsarkiv.