Aarhus Stadsarkiv

Fra AarhusWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Aarhus Stadsarkiv blev oprettet i 2011. Arkivet holder til på DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2. Stadsarkivet bliver ledet af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen. Arkivet arbejder ud fra en række vedtægter, der blev vedtaget af Aarhus Byråd i 2013.

På Aarhus Stadsarkiv kan myndigheder såvel som borgere få råd og vejledning i brugen af byens arkivalier.

Kommunens arkiv

Aarhus Stadsarkiv er Aarhus Kommunes arkiv. Stadsarkivet indsamler dokumentation om kommunens og dens institutioners virke. Det koordinerer de kommunale myndigheders arkivdannelse gennem formandskab for kommunens interne arkivudvalg og ved rådgivning om it-systemer. Formålet er at sikre borgernes demokratiske ret til at se materiale, som loven siger, skal gemmes.

Byens arkiv

Stadsarkivet er også borgernes historiske arkiv. Det gemmer materiale fra enkeltpersoner, foreninger, organisationer og virksomheder. Arkivet modtager både papirer, billeder og elektroniske dokumenter. Formålet er at sikre, at man i fremtiden kan skrive byens historie på et varieret og dækkende grundlag.

Kulturarvsarbejde

Stadsarkivet arbejder aktivt inden for kulturarvsarbejdet i Aarhus gennem samarbejde med lokalarkiver, museer, vidensinstitutioner, folkeoplysningen og den kommunale forvaltning, herunder det lokale kulturmiljøråd.

Henvisninger