Skovvejen 46N

Fra AarhusWiki
Villa Sunhill, Klintegården, Skovvejen 46n. Fotograf Poul Pedersen, 1986. Den gamle By.
Villa Sunhill, Klintegården, Skovvejen 46n. Foto: Gerda Dybkjær, 1920-1936. Aarhus Stadsarkiv.

Villaejendom på Skovvejen.

Villa Sunhill

Villa Sunhill blev opført på Trøjborg på adressen Skovvejen 46N i 1896. Villaen blev tegnet af arkitekt Rudolf Frimodt Clausen og opført for konsul Carl von der Hude.

Senere blev villaen overtaget af sagfører J. Jarding.

Tilbage i 1934 opkøbte Ove Christensen arealerne ved Skovvejen til opførelsen af Klintegården. På området lå villa Sunhill og villa Højbo. I stedet for at rive villaerne ned blev de kalket hvide og tænkt ind i det nye byggeprojekt. I dag indgår villaerne således som en del af Klintegårdens samlede bebyggelse, hvor villa Sunhill blev bygget sammen med den hovedbygning, der ligger ud mod Skovvejen, mens villa Højbo er forblevet fritliggende.

Begge villaer anvendes i dag til beboelse, og er indrettet til lejligheder ligesom resten af Klintegården.

SAVE-registrering

I 1996 blev villa Sunhill SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede villaen til at have en middel bevaringsmæssig værdi på 6. Men da villaen samtidig indgår i Klintegårdens samlede bebyggelse er den fredet ligesom Klintegården.

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Preben Rasmussens Udklipssamling (1800-1990), Aarhus Stadsarkiv
  • Jansen, Chr. R. 1977. ”Tilbage til naturen og i skjul bag ligusterhækken. Villaer og parcelhuse.” i Hus og Hjem i Århus 1890-1940, red. Vagn Dybdahl. Aarhus: Universitetsforlaget Aarhus.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.