Søndergade 34

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Søndergade 34 ligger på Søndergade og er en del af Strøget i Aarhus.

Søndergade 34 blev opført i 1873 af sergent J. Sørensen. I 1899 blev huset købt af Mikkel Nielsen for 26.000 kr.

Søndergade har gennem mange år været en handelsgade i Aarhus, dette kommer også til udtryk når man ser på hvad der har ligget i bygningen.

I 1892 åbnede P. Jensen en ”Trikotage og Garnforretning” i huset og håbede at få mange besøgende. Får år efter var det dog "Chr. Vinter’s Isenkram-, Køkkenudstyrs- og Lampe-forretning" der lå i bygningen. Hvor længe Vinters butik lå der er uvist, men i 1906 holdt Søren Hansen ophævelsessalg i hans mode- & manufakturforretning.

Frederik Ferdinand Salling åbnede i 1906 forretningen ”Aarhus ny kontante Manufakturforretning” i bygningen. Det er den butik der med tiden voksede sig større og blev til stormagasinet Salling. Salling boede også selv i bygningen med sin familie. I 1914 fik Ferdinand Salling muligheden for at købe Søndergade 27 for 65.000 kr. og han flyttede sin butik der over året efter.

I 1918 holdt Aarhus Nattevagt til i bygningen. De havde følgende annonce for deres service i Aarhus Stiftstidende: ”Dyrtid og Arbejdsløshed er Tidens Svøbe og gør Forholdene meget usikre om Natten – Der bør derfor holdes Nattevagt overalt!”.

Bygningen har i tiden her efter rummet mange forskellige forretninger og firmaer.

Henvisninger

Søndergade 34 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Søndergade 34

Henvisninger