Marius Ditlev Harder

Fra AarhusWiki
Herretøjsforhandler Marius Ditlev Harder

Herretøjsforhandler Marius Ditlev Harder, 1870-1954. Harder var søn af konditor Pauli Harder fra Skive.

I 1891 havde Harder været garder og holdt efterfølgende interessen ved lige ved at være medlem af Garderforeningen for Aarhus og Omegn.

I 1895 åbnede han Aarhus Cravat-magasin & Skjortefabrik i Borgporten 15. I butikken kunne man købe herre-undertøj(såkaldt herrelingeri), skjorter, hatte og lignende. Butikken udvidede senere i lokaler på Store Torv 1. Ved Harders død i 1954 blev butikken overtaget af Ole Alban Knudsen, som inden havde være kompangion i forretningen.

I Harders nekrolog i Aarhus Stiftstidende kunne man læse følgende om ham: " Harder bevidste snart, at han havde set rigtigt paa specialiseringen. Han var en dygtig købmand, og han stod bag disken, efter han var fyldt 80. Hans friske væsen og jævne og barmfri form vandt ham mange venner."

Harder var kendt i byen for en forgangsmand inden for sin branche. Han var meget aktiv inden for fagforeningsarbejdet. Han var med til at stifte Aarhus herreekviperingshandlerforening og Manufakturhandlerforeningen. Han var formand for begge foreninger i en periode og blev på sin 75 års fødselsdag udnævnt til æresmedlem.

Privatliv

I 1897 blev Harder gift med Hedvig Vilhemine Harder, født Gøtzsche, som var datter af købmand Christian C. Gøtzsche. Parret fik datteren, Paula Harder

Harder gik meget op i jagt og gik hyppigt på jagt enten alene med sin hund eller med sine venner.

Henvisninger