Harder

Fra AarhusWiki

Harder blev oprettet i 1895 af Marius Ditlev Harder, der åbnede en tøjforretning i Borgporten 15. Forretningen fik navnet ”Århus Cravat-magasin og Skjortefabrik”, hvilket henviste til at butikkens sortiment hovedsageligt bestod af skjorter, løse kraver, hatte og manchetter. Butikkens overordnede sortiment blev betegnet som ”herrelingeri”. Harder drev butikken selv det første år, men antog i 1896 frk. Dybdahl som medarbejder - hun var i firmaet i over 50 år. Harder overtog i 1906 H. J. Rasmussen & Co.'s ”Herre-Lingeriforretning”.

I 1909 havde butikken brug for større lokaler og flyttede til Store Torv 1, i det såkaldte Clemenshus. Senere flyttede butikken til huset ved siden af, Store Torv 3. Butikken flyttede igen lokaler i 1935, da det hus de lå i skulle rives ned.

Harder drev selv butikken i mange år, men i 1940 blev Ole Alban Knudsen kompagnon i selskabet, og overtog butikken ved Harders død i 1954. Efter Alban Knudsen blev kompagnon skiftede forretningen navn til Harder & Co.

I 1957 flyttede Harder til Søndergade 1, hvor den stadig findes den dag i dag. Lokalerne var større og mere moderne end dem de lå i tidligere.

Flemming Heine Jensen overtog butikken i 1977 efter at have været blevet ansat som ekspedient i 1969. I 1986 blev butikken udvidet til dobbelt størrelse og undergik en gennemgribende modernisering.

Harder var i mange år det sted aarhusianske studerende købte deres studenterhuer. I 1982 udtaler Flemming Heine Jensen til Aarhus Stiftstidende at butikken sælger omkring 600 huer om året. I 1992 er tallet steget til 1500 huer.

Henrik Faurholt Jensen, som i dag er medejer af butikken, begyndte i Harder i 1998 efter at have været i lærer i Magasin.

Henvisninger

Kritisk fejl: The format of the coordinate could not be determined. Parsing failed.