Trinbrædtet

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Trinbrædtet var et populært spillested i Vestergade i Aarhus.

I oktober 1968 åbnede Trinbrædtet i stueetagen i Vestergade 58P, hvor det havde overtaget lokalerne fra et tidligere teater på adressen. Stedet blev åbnet og bestyret af Jens Helm-Petersen, som netop var trådt ud af bestyrelsen for Jazzhus Tagskægget, der var åbnet året forinden.

Da Trinbrædtet åbnede, var det med et ønske om at være Jyllands vise-vershus. Ordspillet hentydede til planen om at gøre Trinbrædtet til et hjemsted for levende musik i form af viser og vers, der især var kendetegnende for den mere folkelige del af tidens musikalske strømninger, men også for masser af jazz. Et eksempel på denne alsidighed kunne ses allerede inden for Trinbrædtets åbningsmåned, da der først var besøg af bandet Arosia City Jazzmen på den såkaldte "jazzens dag" søndag den 27. oktober 1968, og trubaduren Frode Veddinge derefter gæstede med sang og hygge kun to dage senere, den 29. oktober 1968.

Trinbrædtet eksisterede frem til begyndelsen af 1970’erne. Herefter fortsatte foreningen Musikernes Hus med at afholdte koncerter på stedet. Der blev lagt mange frivillige arbejdstimer i at holde stedet kørende, hvilket var kendetegnende for det aarhusianske musikmiljøs tidsånd i 1970'ernes, hvor drivkraft og fællesskab var i højsæde.

Samtidig med Musikernes Hus blev det alternative bookingbureau Musikernes Kontakt oprettet på, og de fik ligeledes hjemme i Vestergade 58, hvor de lå på 1. sal. Bookingbureauet overlevede Musikernes Hus, der kun klarede sig et par år, og skiftede fra 1975 navn til Århus Musikkontor.

Da det nye spillested, V58, i 1979 åbnede i Trinbrædtets og Musikernes Hus' gamle lokaler, overtog Århus Musikkontor naturligt rollen som bookere for dem.

Se også

Trinbrædtet på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Se arkivalier om Trinbrædtet på AarhusArkivet

Litteratur og kilder