Musikernes Hus

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Musikernes Hus var en forening af aarhusianske musikere samt navnet på det populære spillested, de drev sammen i Vestergade 58P i Aarhus.

Musikernes Hus opstod, da spillestedet Trinbrædtet, der havde ligget på samme adresse i Vestergade, blev nødt til at lukke i begyndelsen af 1970’erne. Trinbrædtet havde skabt et blomstrende miljø for up-coming, aarhusianske musikere, som knap nok havde haft en scene at spille på før da. Der var derigennem opstået et stærkt fællesskab blandt musikerne, og Trinbrædtet var blevet et af de bedste steder at tage i byen.

Da Trinbrædtet lukkede, gik en sammenslutning af musikere, der ofte havde gæstet spillestedet, sammen om at holde liv i de gamle lokaler. De dannede Musikernes Hus og fortsatte med at afholde koncerter og generelt drifte stedet på ny. Der blev lagt mange frivillige arbejdstimer i at holde stedet kørende, men den påkrævede drivkraft og sammenholdet var da også en naturlig del af det aarhusianske musikmiljø i 1970'erne.

Samtidig med Musikernes Hus blev det alternative booking-bureau Musikernes Kontakt oprettet, og de fik ligeledes hjemme i Vestergade 58, hvor de lå på 1. sal. I 1975 skiftede bookingbureauet navn til Århus Musikkontor. Det skete muligvis i sammenhæng med, at interne stridigheder, et svigtende publikum og en anstrengt økonomi tvang Musikernes Hus til at træde i likvidation i oktober samme år. Herefter overtog FAJABEFA (Foreningen af Jazz-, Beat- og Folkemusikamatører) det, der nu blev kaldt Vestergade 58 - Musikernes Hus, så spillestedets navn forsvandt ikke helt.

De følgende år udviklede spillestedet sig gradvist, og efter en renovering og ombygning af Vestergade 58 åbnede et nyt spillested med navnet V58 i Musikernes Hus' gamle lokaler. Det blev startskuddet på et nyt kapitel, hvor den samme adresse endnu var et af midtpunkterne i Aarhus musikkultur.

Litteratur og kilder