Søndergade 29

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Søndergade 29 var en adresse på Søndergade i det centrale Aarhus. Adressen er nedlagt, da grunden i dag er inkorporeret som en del af Sallings stormagasin, der officielt ligger på adressen Søndergade 27.

Ejendommen blev opført i 1868 af snedker H. J. Jensen. Den blev senere overtaget af melhandler O. Berg som moderniserede den i 1911. I 1911 overdrog Berg bygningen til hans søn V. F. Berg.

På grund af sin placering på Søndergade der med tiden blev Aarhus’ strøg har der ligget mange forskellige butikker i Søndergade 29.

I 1872 holdt gartner F. Bannow og hans grøntlager til i bygningen. Her kunne man købe grønsager og blomster.

Søndergade 29 var en af de aarhusianske bygninger der under besættelsen blev angrebet med bomber. Det var i november 1944 at bygningen blev udsat for en schalburgtageangreb som ramte en del bygninger i Søndergade. På det tidspunkt holdt urmager Albrechtsen og Polyfotocentralen til i bygningen. Kort efter at bygningen var blevet bombet købte Frederik Ferdinand Salling de tilbageværende af bygningen. Fra 1946-1948 blev Salling ombygget så Søndergade 27 som indtil da havde rummet Salling blev bygget sammen med Salling 29 og et par andre huse.

Efter ombygningen eksisterede Søndergade 29 ikke mere, da det var smeltet sammen med de omkringliggende bygninger til en helhed.

Søndergade 29 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Søndergade 29

Litteratur og kilder

  • Preben Rasmussens samling