Restaurant Valencia

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Restaurant Valencia var beliggende i Østergade 21. Bygningen blev revet ned i forbindelse med udvidelsen af Salling i 1960'erne, og adressen blev nedlagt.

Valencia åbnede i 1935 da restauratør M.P. Andersen ændrede navnet på stedet som han tidligere først havde kaldt Café Maxim og senere Stærekassen. I perioden 1931-1935 lå en beværtning ved navn Valencia i Frederiksgade 76A, som flyttede til Østergade 21, men det er usikkert, hvorvidt det kun var navnet, der blev flyttet eller om det var den samme institution.

Selvom Andersen ændrede beværtningens navn, ændrede han ikke stilen - ligesom på Café Maxim og Stærekassen var der gang i den på Valencia med dans og musik og andre optrædener, og Andersen havde i øvrigt fået bevilling til at holde åbent til kl. 1. I 1936 annoncerede Andersen med sin nye beværtning i Demokraten: ”Restaurant ”Valencia” aaben til Kl. 1. Den svenske Sanger Rolf Hilding, cabaretsangerinde Viola Kirkegaard, Mystikeren August Frith. Onsdag: Dansekonkurrence; Torsdag: Karnevalsløjer; Søndags-Matiné 4-6”. I 1937 blev der i forbindelse med ”Det store Decemberprogram: Glatveds Parketshow”, igen reklameret med sangeringen Viola Kirkegaard. Hun optrådte på en lang række beværtninger, blandt andet på Salonen i Riis Skov. Glatveds Parketshow var et kendt show opført af en samling kordamer, som af nogle lidt nedladende blev kaldt ”lårsvingere”. I 1941 kunne man i Aarhus Stiftstidende læse, at ”Danmarks eneste kvindelige Tryllekunstner, Madame Leone” ville komme og optræde sammen med Boselles Orkester.

Efter krigen og besættelsen forsvandt noget af energien fra Restaurant Valencia - der var stadig musik, men der blev længere mellem solooptrædenerne. Restaurant Valencia lå i Østergade 21 indtil udvidelsen af Salling i 1960'erne, hvor beværtningen ophørte.

Bevillingshavere og bestyrere

  • Ca.1935-1960: Ejer M.P. Andersen. Der oplyses intet om bestyrere eller andre ansatte.

Østergade 21 på Aarhusarkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?q=%C3%98stergade+21

Litteratur & kilder

  • John W. Oldam, Træk af hotel, pensionats og restaurationslivet i Aarhus, 1921-1941, 77-80