Café Maxim

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Café Maxim var beliggende i Østergade 21. Bygningen blev revet ned i forbindelse med udvidelsen af Salling i 1960'erne, og adressen blev nedlagt.

Café Maxim åbnede i 1924 efter en større restaurering af lokalerne, der tidligere havde huset Koncerthallen - en beværtning med musik, shows og dans, som blev grundlagt i 1910 af N.P. Ejlersen. I 1923 overgik stedet til tjeneren M.P. Andersen, som restaurerede lokalerne og omdøbte stedet til Café Maxim. Han fortsatte dog stilen med dans og musik, muligvis i endnu højere grad end Ejlersen. Andersen annoncerede blandt andet med ”franske fester”, som ifølge annoncen i Aarhus Stiftstidende var "Byens største Attraktion", han annoncerede med kabaretsangerinde Fru Folmer Petersen, med danserinde Miss Florens fra Bakken i København, og med ”Danmarks mindste kunster ”Lille Harry””, som ifølge annoncen gjorde "stormende Lykke i Café "Maxim"".

I 1932 ændrede Andersen af uvisse årsager stedets navn til Stærekassen - lokalerne blev igen restaureret, og der blev hængt et nyt skilt over indgangsdøren - men musikken og dansen fortsatte flere år endnu.

Bevillingshavere og bestyrere

  • Ca. 1923-1932: Ejer M.P. Andersen.

Østergade 21 på Aarhusarkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?q=%C3%98stergade+21

Litteratur & kilder

  • John W. Oldam, Træk af hotel, pensionats og restaurationslivet i Aarhus, 1921-1941, 77-80