Redningskorpset Zonen

Fra AarhusWiki

Aarhus fik i 1938 med etableringen af Zone Redningskorpset (kaldet Zonen) et redningskorps, og blev byen med firmaets hovedcentral for dettes øvrige stationer i Jylland.

Zonens koncept var at i tilfælde af ulykker kunne byens borgere: "tage Telefonen og ved at bede om 'Zoneredningskorpset' vil hjælpen hurtigt være paa Ulykkesstedet".

Zoneredningskorpsets mandskab og materiale

Til at starte med rådede Zonen over et mandskab på 25 mand og materiel i form af 2 ambulancer, to kranvogne, en brandsprøjte, der fremadrettet skulle afløses af en katastrofevogn og en dyreambulance samt redskaber i almindelighed det vil sige skruetrækkere, dyreseler og gasmasker med videre.

Adresser

Zone Redningskorpset startede på adressen Grønnegade 2 i Århus, hvor der var henvendelsessted. I 1938 flyttede de til ejendommen Eckersbergsgade 9, hvor de fik redningsstation. I april 1945 flyttede kontor og redningsstation til Strandvejen 12, men station og garager lå reelt med udkørsel fra Heibergsgade.

Husets daglige leder var den dengang 32-årige Fabricius Rasmussen, der kom til umiddelbart efter at firmaet var blevet etableret.

Kilder