Holger Laumann (1942-2007)

Fra AarhusWiki

Musiker Holger Laumann - Født den 16. december 1942 i Aarhus og død den 6. november 2007 på Frederiksberg.

Holger Laumann var musiker, uddannet som oboist ved Det Jyske Musikkonservatorium i 1972, men virkede også som komponist, saxofonist, korleder og folkeskolelærer. Han havde som initiativtager og organisator stor betydning for udviklingen af den rytmiske musik i Danmark og især i Aarhus.

Holger Laumann tog en seminarieuddannelse og en diplomeksamen i obo, sideløbende med at han siden midten af 1960'erne var medlem af forskellige jazz- og rockgrupper, blandt andet i Saratoga Jazzband, Det Beskidte Dusin, Peter Fahrenholtz Kvintet. Han dannede sidst i 1960'erne Tears, hvor Anne Linnet var en af frontfigurerne, i 1970'erne spillede han i perioder med i Cox Orange.

I midten af 1960'erne blev han ansat som musiklærer på Engdalskolen, hvor han blandt andre blev lærer for en ung Lis Sørensen (1955-). Her inspirerede og hjalp han Lis og nogle andre piger til at danne en gruppe, og indspille et par børneudgivelser. I 1970 lod han også den 15-årige Lis Sørensen synge solo på albummet It's So Easy med sin gruppe Tears. På Engdalskolen stod Laumann også bag en række populære forårskoncerter, som blev transmitteret på Danmarks Radio. I 1968 stoppede Laumann som lærer på skolen, for at hellige sig musikstudierne. Laumann arbejdede i en periode også på Århus Friskole, hvor han sammen med ægteparret Ivalo og Leif Falk og Ed Jones var fyrtårnene på skolen, hvor navne som Anne Dorte Michelsen, Mek Pek og Thomas Helmig blev forstret.

Han medvirkede på et stort antal plader og skrev musicalen Sirenesang og musikken til teaterforestillingen Scumbags. Virkede som kapelmester blandt andet på Sebastians Skatteøen, foruden at han også skrev musik til radioens Big Band og Radiounderholdningsorkestret. Han var også kendt som saxofonist og for sit calypso-band. Han samarbejdede med kendte musikere i Trinidad og udgav plader sammen med dem.


Privat var han gift med sine seks børns mødre: Anne Linnet (1953-) (fra 1974-1985) og senere med Mai Brostrøm.

Holger Laumann (1942-2007) på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Holger Laumann (1942-2007)

Litteratur og henvisninger: