Thomas Helmig (1964-)

Fra AarhusWiki
Thomas Helmig spiller som gæst til arrangement med Mads og Monopolet på Aarhus Teater. Foto: Kim Haugaard

Thomas Helmig er en aarhusiansk musiker og komponist.

Thomas Helmigs musikalske karriere startede for alvor, da han i 1983 overtog posten som sanger i bandet Elevatordrengene, som han spillede med frem til 1985.

I 1985 opløses Elevatordrengene og Thomas Helmig går solo med albummet Thomas. Pladen bliver ikke til det helt store hit, og Helmig startede bandet Thomas Helmig Brothers, bl.a. med de nogle af de tidligere medlemmer fra Elevatordrengene, Claes Antonsen (også bl.a. Antonelli Orchestra), Palle Torp (også bl.a. Sko/Torp) og Uffe Isaksen. Førstnævnte Claes Antonsen har sidenhen været en fast og vigtig grundsten på Helmigs plader, såvel som liveoptrædener og turnéer.

Som gruppen Thomas Helmig Brothers blev der udgivet to plader, 2 fra 1986 og Kære Maskine fra 1987.

Efter disse gik Helmig igen solo som Thomas Helmig. Det blev samtidig det helt store gennembrud, da han i 1988 udgiver albummet Vejen Væk, hvor Nu hvor du har brændt mig af og Det er mig der står herude og banker på blev de helt store hits.

I 1990 udkommer albummet Løvens Hjerte. Dette bliver imidlertid det sidste dansksprogede Thomas Helmig album for en stund, da han herefter skifter til engelsksproget lyrik. Dette får særligt og mest succes med nummeret Stupid Man fra pladen af samme navn fra 1994.

I 2006 skifter Helmig igen sprog, da han vender tilbage til det danske på pladen Helmig Herfra. Pladen bliver en massiv succes, særligt med nummeret Malaga.

Thomas Helmig har i 2023 udgivet 15 albums (som Thomas Helmig og Thomas Helmig Brothers) og desuden medvirket på et hav af andre udgivelser.

Thomas Helmig (1964-) på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Thomas_Helmig_(1964-)

Litteratur og kilder