Villa Bakkehus

Fra AarhusWiki
(Omdirigeret fra Falstersgade 17)
Indlæser kort...
Villa og præstebolig 'villa Bakkehus', Falstersgade 17. Villaen er senere revet ned. Fotograf Claus Jensen, ca. 1971. Aarhus Stadsarkiv.

Villa Bakkehus er navnet på en ejendom, der lå på Falstersgade 17.

I 1884 blev villa Bakkehus opført på Falstersgade, men er senere blevet revet ned. I mange år fungerede villa Bakkehus som embedsbolig for præsten i Skt. Markus Kirke ved Langelandsgade.

Af Aarhus Stiftstidende fra den 19. oktober 1939 kan man læse, at menighedsrådet for Sankt Markus Sogn fik tilladelse til at købe Villa Bakkehus. Menighedsrådet købte villaen og indrettede den til præstebolig. Nærmere bestemt til den fungerende sognepræst, Paul Knudsen.

Vuggestue

Vuggestue beliggende på Falstersgade 17, opført i 1981. Fotograf Poul Pedersen for Stadsarkitektens Kontor. Aarhus Stadsarkiv.

Aarhus Byråd og udvalget for sociale institutioner besluttede, skrev Aarhus Stiftstidende den 10. maj 1979, at præsteboligen i Falstersgade fremadrettet skulle omdannes til vuggestue. Ønsket om en vuggestue havde længe stået på blandt Falstersgadekvarterets beboere, og blev med tiltrædelsen af et forslag om køb af Falstersgade 17 fra Aarhus Kommunes 3. magistrat imødekommet. Men på grund af vanskeligheder med at ombygge den gamle villa blev den revet ned, og der blev istedet opført en 3-fløjet gulstenbygning, der skulle fungere som vuggestue. Den nybyggede vuggestue havde fra begyndelsen plads til 30 børn i alderen 0-2 år.

Se også

Villa Bakkehus på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Villa Bakkehus

Kilder og litteratur

  • Preben Rasmussens Samling, Aarhus Stiftstidende 10/5 1979
  • Ø-gade kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1983