Aarhus Kommunes Erhvervsafdeling

Fra AarhusWiki
(Omdirigeret fra Erhvervsafdelingen)

I 1989 besluttede Aarhus Byråd at oprette en erhvervsafdeling organisatorisk placeret under Borgmesterens Afdeling. Den sorterede dermed under borgmesteren og stadsdirektøren. Ideen med denne meget centrale placering var at styrke byens erhvervpolitiske indsats. Afdelingen startede sin funktion 1. januar 1991 og afløste et mindre erhvervskontor, der traditionelt var placeret uden for den kommunale organisation. Michael O. Bruun, der kom fra en lederstilling ved Jydsk Telefon, blev den første afdelingschef og stod i spidsen for 12-14 faste medarbejdere. Blandt medarbejderne var to kontorchefer, hvoraf den ene var chef for kontoret i Bruxelles.

Erhvervsafdelingen fik til opgave at tage initiativer til og medvirke ved udformningen af kommunens erhvervspolitik. Afdelingen fik samtidigt ansvaret for at implementere denne erhvervspolitik i praksis. Det vil sige ansvaret for den indsats man fra kommunens side gerne så udført som bidrag til en positiv erhvervsudvikling både i form af nye jobs og en finansiering af et højt kommunalt serviceniveau

I 2005 blev Michael O. Bruun afløst af Jan Beyer Schmidt-Sørensen, der kom fra en stilling som rektor for Handelshøjskolen. Erhvervsafdelingens placering og opgaver er videreført frem til i dag. Dog blev kontoret i Bruxelles i 2007 overtaget af Region Midtjylland.


Se også

Erhvervspolitik i Aarhus

Kilder

Oplyst af Michael O. Bruun.

Find arkivmateriale på Aarhus Stadsarkiv: