Skovfaldet 2

Fra AarhusWiki
(Omdirigeret fra Dronning Margrethes Vej 119)
Indlæser kort...

Skovfaldet 2 er en adresse på Skovfaldet i bykvarteret Riisvangen lige nord for Trøjborg. Husnummeret dækker i dag over flere adresser der løber fra 2A til 2S. Den nuværende bebyggelse på adressen er en aflang modernistisk bebyggelse udført i hvidmalet tegl med sort træværk.

Bebyggelsen, opført under navnet "Marienlund", blev tegnet af arkitektfirmaet Friis og Moltke, og er opdelt i flere rækkehuse med 24 lejligheder. De første lejligheder stod klar til indflytning i 1961, mens de resterende blev klargjort til indflytning i februar 1962. I den nordvestlige del af matriklen opførtes et cirkulært parkeringsområde med adgangsporte i sortmalet træ.

Bebyggelsen skiller sig markant ud fra områdets øvrige bygninger, der primært består af dobbelthuse med tilhørende haver.

Ejendommen har historisk været underlagt en hjemfaldsklausul.

Villa Marienlund og Marienlundskolen

På stedet havde der før anlæggelsen af den store rækkehusbebyggelse ligget en større villa fra 1861 ved navn Villa Marienlund. Villa Marienlund var en herskabelig villa i to etager med tårn og veranda og havde på dette tidspunkt adressen Dronning Margrethes Vej 119. Aarhus Kommune købte ejendommen i 1919, og efter en ombygning blev den prægtige villa omdannet til Marienlundskolen, som blev taget i brug i 1934. Den kommunale værneskole i Villa Marienlund ophørte med at eksistere i 1943, da besættelsesmagtens beslaglæggelser betød at Kommunehospitalet blev nødt til at flytte Aarhus-afdelingen af Statens Institut for Talelidende til Marienlundskolen.

Skovfaldet 2 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?q=skovfaldet+2

Litteratur og kilder

  • Aarhus Stiftstidende. Etage-lejligheder med villa-fordele. 13-03-1961.
  • Aarhus Stiftstidende. Det nye Marienlund. 18-11-1961.
  • Aarhus Stiftstidende. Fem kunstnere i prøvelejlighed. 02-03-1962.
  • Skoler og skolegang i Århus 1930-1970. 1978. Århus Byhistoriske Udvalg.