Byggeselskabet Contact

Fra AarhusWiki

Byggeselskabet Contact var en selvejende institution, etableret i 1962 af Boligforeningen Ringgården, Arbejdernes Andelsboligforening, Boligforeningen VesterBo, Statstjenestemændenes Boligforening og Andelsboligforeningen "FagBo".

Byggeselskabet havde Aarhus Kommune som medstifter i henhold til byrådsbeslutningen af 8. februar 1962 og er stiftet med formålet, at deltage i løsningen af samtidens udfordringer vedrørende byfornyelse- og sanering samt rationalisere, koordinere og planlægge byggeri til udførelse dels af de stiftende foreninger dels for institutionens egen regning. Byggeselskabet Contact blev stiftet med en grundfondskapital på 500.000 kroner, hvoraf kommunen indskød halvdelen og boligforeningerne i forhold til deres størrelse indskød den anden halvdel.

Selskabets første opgave bestod i at opføre et nyt boligbyggeri ved Grønnegade og Nygade. Der skulle skabes en ny og tidssvarende bebyggelse på ruinerne af området der tidligere havde huset de berygtede småhuse i Nygade. Det tog adskillige år før byggeriet kom i gang, og blev færdiggjort.

Udover de 69 lejligheder og en butik ved Nygadesaneringen havde Contact i 1971 opført 8 parcelhuse, hver med to værelser og tre kamre.

Byggeselskabet havde adresse på Katrinebjergvej i Aarhus N.

Se også

Litteratur og kilder

  • Århus Kommunalhåndbog 1974
  • Boligforeningen Vesterbo 1946-1971. 25-års jubilæums udgivelse. Marselistryk - Aarhus.