Barthsgade 15

Fra AarhusWiki
Villa Fredebo, Barthsgade 15. Foto: Poul Pedersen, august 1982. Den Gamle By.
Indlæser kort...

Villaejendom i Barthsgade.

Villa Fredebo

Villa Fredebo er en 1 1/2-plans gulstensvilla beliggende i den nordlige del af Trøjborg på adressen Barthsgade 15. Ejendommen blev opført i 1895 for guldsmed Bisgaard.

Barthsgades bebyggelse begyndte i den nordlige ende med opførelsen af villaer fra 1890’erne og frem og efterfølgende blev den sydlige ende bebygget med etageejendomme. De forskelligartede bebyggelsesformer deler i dag gaden i to kvarterer, som står i skarp kontrast til hinanden. Den nordlige ende af Barthsgade, udgør sammen med Nordre Ringgade og Aldersrovej et af de små villakvarterer, som voksede frem i slutningen af 1800-tallet, dengang borgerskabets drømme om et bedre liv i grønnere omgivelser fik dem til at søge udenfor den daværende bygrænse i en ny og foretrukken boligtype: villaen.

SAVE-registrering

I 2012 blev villa Fredebo SAVE-registreret af Aarhus Kommune, som vurderede bygningen til at have en middelhøj bevaringsmæssig værdi på 4.

Barthsgade 15 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Barthsgade 15

Se også

Kilder

  • Trøjborg Kvarteret Århus, Registrant Magistratens 2. afdeling, Stadsarkitektens Kontor, 1984.
  • Kulturarvstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB): https://www.kulturarv.dk/fbb/index.htm.