Skjoldhøjparken

Fra AarhusWiki

Skjoldhøjparken er et kvarter i True.

Bebyggelsen Skjoldhøjparken blev for hovedpartens vedkommende opført i perioden 1968-1975 og er landets største sammenhængende parcelhuskvarter på ca. 25 hektar og med ca. 1000 parcelhuse. Startskuddet gav Arkitekternes Landsudstilling ‘Deres Hus 68’ (14. sept. til 20. okt.) på en bar mark nord-øst for landsbyen True, hvor 35 førende arkitekter og firmaer havde givet 25 forskellige bud på samtidens udgave af enfamiliehuset.

Efterfølgende blev hovedparten af parcellerne i Skjoldhøjparken bebygget af de såkaldte typehusfirmaer såsom Høm, Hosby og Koch med et afstemt sortiment i længe- og vinkelvillaer. Servitutter har bestemt, at der ikke må plantes stærkt skyggende træer som poppel, hestekastanje, elm eller ahorn. Vængerne, der er navngivet efter danske småøer, er bundet sammen af 14,5 kilometer veje og 10,8 kilometer stier.

Skjoldhøjskolen stod klar i 1979, og Skjoldhøj Kirke blev indviet i 1984.

Der bor ca. 5.000 personer i området.

Se også

Skjoldhøjparken på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Skjoldhøjparken

Kilder og Litteratur

  • Leif Dehnits: ”Aarhusianske gadenavne – historien bag navnet på gader og veje i Aarhus Kommune”, udgivet ved Aarhus Byhistoriske Fond, Aarhus Stadsarkiv, Turbine Forlaget og forfatteret, 2018