Risskov Gymnasium

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

"Amtsgymnasiet, Vejlby-Risskov" modtog sine første elever på Strandskolen i august 1968. Skolekommissionen i Vejlby-Risskov kommune havde et par år i forvejen foreslået, at Aarhus-områdets femte gymnasium blev placeret i Vejlby, og overensstemmende med den umiddelbart forestående kommunalreform resulterede det snævre, lokale initiativ i, at det nye gymnasium blev et fællesprojekt for de daværende forstadskommuner omkring Aarhus og Aarhus Amt.

Skolens styrelse besluttede sig efter nogen tøven for navnet Risskov Amtsgymnasium, og i oktober 1969 kunne den officielle indvielse af "fremtidens gymnasium" placeret i "et skelsættende byggeri" efter tegninger af arkitekten Knud Friis finde sted.

Som nabo til Idrætscentret var det tanken, at Risskov Amtsgymnasium skulle udgøre en integreret del af et kommende Vejlby Storcenter, og skolen (med HF fra 1969 til 1980, Gymnasiale Suppleringskurser fra 1972 til 1990 og Team Danmark-ordning fra 1989) viste hurtigt sin berettigelse i kraft af stor søgning og fyldte lokaler.

Risskov Gymnasium på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Risskov Gymnasium

Litteratur og kilder

  • Første version af artiklen er skrevet af Henning Spure Nielsen og overført fra Århus Leksikon
  • Risskov Amtsgymnasium 1968-1993. 1993 Bestil materiale