Klostergade 14

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Klostergade 14 er en adresse på Klostergade, hvorpå der står en etageejendom fra 1986.

En ældre bygning på Klostergade 14 blev nedrevet i 1806, og et nyt hus blev i stedet opført med grundmur til gaden og egebindingsværk til gården. Bygherren var købmand Poul Frausing, der også ejede den gamle borgmestergaard. Han kaldte ejendommen "Ny Paradis". Senere ejedes ejendommen af oberst Julius Høegh Guldberg.

Ejendommen tilhørte i slutningen af 1800-tallet og i de første årtier af 1900-tallet Wilson-familien der gjorde sig indenfor kobbersmedie-faget.

Ved Borggades gennembrud i 1930 blev den ene halvdel af huset nedrevet, og derefter stod således kun en fem vinduesfag lang bygning tilbage, men ejeren, købmand A. Bygballe, lod de gamle kapitæler anvende på den nye fløj mod Borggade. Ombygningen af huset stod arkitekt Christian F. Nielsen for.

I 1986 blev den gamle ejendom nedrevet af ejer og entreprenør Ejner Mikkelsen, der også forestod opførelsen af en ny tre-etagers ejendom med butikker, kontorer og to lejligheder. Kort tid efter opførelsen flyttede B&O forhandleren "Dragsbæk" ind i butikslokalerne i stueetagen.

Se også

Klostergade 14 på Aarhusarkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?locations=45608

Litteratur og kilder

  • Preben Rasmussens Samling
  • Den indre by Århus. Registrering af bevaringsværdige bygninger og miljøer / : Århus kommune. Magistratens 2.afdeling ; : Århus (kommune). Udvalget for bygnings- og miljøbevaring