Folkets Karneval 1981

Fra AarhusWiki

Folkets Karneval 1981 var titlen på en begivenhed afholdt under Aarhus Festuge 1981. Lørdag den 12. september 1981 afgik en dyreparade, baseret på navnet for den selvejende institution "Dyrenes Parade", fra Rådhuspladsen til Botanisk Have. Under festugen i 1976 havde der været et lignende optog med Dyrenes Parade.

De tre lokale rock- og punkgrupper Mek Pek Party Band, Lost Kids og Original Troublemakers leverede musikalske indslag under optoget. I Botanisk Have afsluttedes optoget med koncerter med de tre bands. Den tidligere Sofamania forsanger Jacob Haugaard deltog også i optoget som mikrofonholder i vognen med Mek Pek Party Band, og senere som konferencier i Botanisk Have.

Hensigten med Dyrenes Parade var, at deltagerne skulle udklædes i animalske kostumer og forklædninger. Efterfølgende lød der en kritik af den store mangel på oplevelser for børn og antallet af "dyr" i optoget. Endvidere gik kritikken på, at det udviklede sig til en punkkoncert, og at man fra arrangørens side burde have meldt klart ud om arrangementstypen. Optoget viste sig hovedsageligt, at bestå af biler hvorfra der blev spillet musik.

Litteratur og kilder

  • Aarhus Stiftstidende. Dyreparade. 12-09-1981.
  • Aarhus Stiftstidende. Få dyr til parade. 13-09-1981.
  • Aarhus Stiftstidende. Dyreparade endte i punkkoncert. 16-09-1981.