Den Uendelige Bro

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Den Uendelige Bro er et kunstværk udfærdiget som en cirkelformet brokonstruktion af træ, der løber fra strandkanten og ud i Aarhusbugten. Kunstværket blev opsat permanent, efter at installationen, var en af de mest populære under vandreudstillingen "Sculpture by the Sea" i 2015.

Ideen bag broen har været at reetablere kontakten mellem byen, bugten og kysten, som man oplevede det før 2. Verdenskrig, hvor dampskibe sejlede mellem Riis Skov i nord og Marselisborgskoven i syd.

Da ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea fandt sted i 2015, kunne besøgende opleve massevis af kunstværker langs Tangkrogen. Et af dem var arkitekt Niels Povlsgaard og Johan Gjødes kunstinstallation Den Uendelige Bro. Da Sculpture by the Sea lukkede ned, ønskede mange aarhusianere, at broen kom tilbage. Det ønske fulgte Aarhus Byråd op på, og værket er siden blevet en fast del af stranden nedenfor Varna.

Den Uendelige Bro er et kunstværk, men kan også benyttes som badebro. Besøgende kan frit gå de 360 grader og 188 m på Den Uendelige Bro for at opleve både by, skov og bugt på samme tid. Broen står fra april og frem til oktober, hvorefter den pilles ned for at blive genopført til foråret igen året efter.

Den Uendelige Bro kan danne rammen om en helt særlig dag for brudepar. Aarhus Kommune tilbyder vielser på Den Uendelige Bro, hvor parrene selv kan vælge, om vielsen skal foregå på stranden, inde i midten af broen eller på broen ude i vandet.

Tal

Den Uendelige Bros dimensioner:

  • Diameter: 60 m
  • Bredde: 2,4 m
  • Omkreds: 188 m

Se også

Den Uendelige Bro på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?q=Den+Uendelige+Bro

Litteratur og kilder