Ceres Byen

Fra AarhusWiki

Ceres Byen er navnet på det område, hvor tidligere bryggeri Ceres har ligget.

Efter et par år uden liv på bryggeriet Ceres blev det besluttet, at der på den 140.000 kvadratmeter store grund mellem Silkeborgvej, Thorvaldsensgade og Aarhus Å, skulle etableres en helt ny bydel, Ceres Byen, med boliger, erhvervslokaler, butikker samt uddannelsesinstitutioner. Royal Unibrew (bryggeriets seneste navn) er fortsat ejer af en del af grunden, mens en anden del er frasolgt til det aalborgbaserede entreprenørfirma A. Enggaard, der er bygherre på grunden.

Den 12. juni 2012 lød startskuddet endelig til realiseringen af den nye bydel, da Folketingets finansudvalg gav grønt lys til opførelsen af VIAs nye 37.000 kvadratmeter store campus til en pris af ca. 780 millioner kroner og med plads til 5.000 studerende inden for lærer-, pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

Udover VIA Campus Aarhus C er der plads, i alt 30-40.000 kvadratmeter erhvervsanvendelse, til store og små virksomheder.

Der opført omkring 600 boliger med plads til ca. 1.000 beboere. Som et led i realiseringen af Ceres Byen blev den gamle Cereshave en offentlig park, med dobbeltstørrelse af dens nuværende areal.

Kilder

* Artiklen er baseret på oplysninger fra 2013