CeresByen

Fra AarhusWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Efter et par år uden liv i på Ceres blev det besluttet, at der på den 140.000 kvadratmeter store grund skal etableres en helt ny bydel, Ceresbyen, med boliger, erhvervslokaler, butikker samt uddannelsesinstitutioner. Royal Unibrew er fortsat ejer af en del af grunden, mens en anden del er frasolgt til det aalborgbaserede entreprenørfirma A. Enggaard, der er bygherre på grunden.

Den 12. juni 2012 lød startskuddet endelig til realiseringen af den nye bydel, da Folketingets finansudvalg gav grønt lys til opførelsen af VIAs nye 37.000 kvadratmeter store campus til en pris af ca. 780 millioner kroner og med plads til 5.000 studerende inden for lærer-, pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

Efter planen vil VIA Campus Aarhus C stå færdig i 2015. Herudover er der plads, i alt 30-40.000 kvardratmeter erhvervsanvendelse, til store og små virksomheder. Der ligger også planer for opførelsen af omkring 600 boliger med plads til ca. 1.000 indbyggere. Som et led i realiseringen af CeresByen vil den gamle Cereshave blive en offentlig park, som får dobbeltstørrelse af dens nuværende areal.