Børnenes Kontor

Fra AarhusWiki

Har du undret dig over, hvorfor der står ”Børnenes Kontor” på flere aarhusianske pølsevogne? Børnenes Kontor er en selvejende humanitær organisation, som gennem snart 70 år har hjulpet udsatte aarhusianske børn. Organisationens økonomiske fundament er først og fremmest baseret på indtjeningen fra byens pølsevogne.

Stiftelsen af Børnenes Kontor i 1944 skete først og fremmest på rådmand Christian Nielsens initiativ. Det var af Nielsens overbevisning, at der måtte gøres noget for at hjælpe de mange aarhusianske børn, som særligt under besættelsen levede en kummerlig tilværelse. I de første 25 år sørgede Børnenes Kontor for, at over 20.000 aarhusianske børn kom på sommerferie.

Fra 1949 kom Børnenes Kontors hovedindtjening fra Aarhus pølsekiosker, som samtidig synliggjorde organisationen i bybilledet. Børnenes Kontor lagde fra begyndelsen vægt på at sende byens børn på ferie på landet, og værtsfamilierne blev fundet gennem talrige avisannoncer i Aarhus Stiftstidende og Demokraten. Foruden den private indkvartering af de aarhusianske feriebørn, havde Børnenes Kontor i Aarhus adskillige feriekolonier rundt om i landet.