Aarhus klatreklub

Fra AarhusWiki

I 1993 blev Aarhus klatreklub startet af en flok entusiastiske klatrefolk. Klubbens fik etableret sig i en gymnastik sal på Nicoline Kochs skoleTrøjborg. Klatrevæggen var ment som en træningsfacilitet der havde til hensigt at forberede de klatrene på at foretage store bestigninger på bjergene i udlandet. Efter en årrække i lokalerne på N. Kochs skole blev rammerne for snævre. I takt med at der kom flere medlemmer til Århus klatreklub blev tanken om at skabe et nyt og større sted født.

Således begyndte bestyrelsen og de øvrige klubmedlemmer at lede efter nye lokaliteter i Aarhus området. Valget faldt på det gamle springbassin i Gellerupbadet. Bassinet havde desuden stået ubrugt i en kortere periode. Her kunne etableres et spektakulært rum hvor klatrevægge kunne bygges fra bassinbunden, og op til under loftet. Bassinet tilførte rummet ekstra 4,5 meter til højden.

I dag har Århus klatreklub 600-700 medlemmer og er blevet et virkelig aktiv for lokalområdet. I 2013 kårede Dansk Idrætsforbund, Århus Klatreklub som Årets Idrætsklub på grund af klubbens innovative, frie træningsform, brede medlemstilslutning og det stærke engagement blandt vores passionerede frivillige.