TRÆ

Fra AarhusWiki
TRÆ
Trae sydhavnen sdfi ortofoto.jpg
Luftfoto af TRÆ under opførelse i 2023. Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
TRÆ i Sydhavnen.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Kalkværksvej 1-5 Matrikel nr. 1p
Bygning
Type Bygningskompleks med højhus Opført forventet 2024 Arkitekt Lendager Arkitekter Bygherre PFA Ejendomme / Kilden & Hindby Totalentreprenør Kaj Ove Madsen A/S Aarhus Højde 78 meter (højhusbygning) Anlægssum 371 mio. kr

TRÆ er et kontorhus under opførelse ved Jægergårdsgade og KalkværksvejSydhavnen i Aarhus. Når det står færdigopført bliver det Danmarks højeste træhus med sine 78 meter og 20 etager. Foruden det høje 20-etagers højhus, kommer TRÆ også til at bestå af yderligere to tårne der kommer til at have en højde af 6 etager. TRÆ bliver opført på den gamle kalkværksgrund, og kommer til at ligge helt opad Kulbroen.

Projektet er udviklet af PFA Pension og Kilden & Hindby i samarbejde med Lendager Arkitekter. Projektet er desuden støttet af Aarhus Kommunes klimafond.

Der er i højhuset gjort plads til virksomheder, der vil være en del af et kontorhus, hvor der er tænkt over, hvilke materialer der bruges, måden man bygger på, og hvordan man omgås hinanden.

TRÆ bliver bygget i træ, beton og glas, men mange af materialerne er genbrug som for eksempel kasserede vindmøllevinger, som blandt andet har gennemgået en række brandtests, før de bruges på facaden. Derudover tages facadeplader, mursten, træ, termoruder og andre materialer, der har været brugt før. Tanken har været at forsøge at forlænge materialernes levetid – både de genbrugte, men også de nye.

En del af The Union

TRÆ bliver en del af The Union, som er et landsdækkende fællesskab af inspirerende, servicerede og fleksible flerbrugerkontorhuse bygget på stærke visioner fra PFA, der ønsker at skabe sundere arbejdspladser og højere trivsel på fremtidens arbejdsmarked. Her kan virksomheder udnytte alle stordriftsfordelene, der ligger i at være en del af The Union og få adgang til en lang række unikke fordele, der gør det nemmere at drive en sund forretning.

TRÆ på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

TRÆ

Litteratur og kilder